DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE BRASOV

!!! ATENTIE - SITE IN CONSTRUCTIE !!!
dăruire - D
sprijin - S
solidaritate - S
Acasă | Despre noi | Structura instituției | Transparența decizională | Informații de interes public | CMSS | Evenimente | Formulare | Hotărâri ale Consiliului Local | Galerie foto | Contact
dssbv@yahoo.com

Bine ați venit pe site-ul Direcției de Servicii Sociale Brașov

Direcția de Servicii Sociale Brașov este o instituție publică de interes local, cu personalitate juridică, care funcționează sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Brașov, din anul 2003 prin Hotarârea Consiliului Local Brașov nr. 71/2003.

Principiile instituției:
Solidaritatea socială
Întreaga comunitate participă la sprijinirea persoanelor vulnerabile care necesită suport și măsuri de protecție socială pentru depășirea sau limitarea unor situații de dificultate, în scopul asigurării incluziunii sociale a acestei categorii de populație.
Subsidiaritatea
În situația în care persoana sau familia nu își poate asigura integral nevoile sociale, intervin colectivitatea locală și structurile ei asociative și, complementar, statul.
Universalitatea
Fiecare persoană are dreptul la asistență socială, în condițiile prevăzute de lege.
Abordarea individuală
Măsurile de asistență socială trebuie adaptate situației particulare de viață a fiecărui individ; acest principiu ia în considerare caracterul și cauza unor situații de urgență care pot afecta abilitățile individuale, condiția fizică și mentală, precum și nivelul de integrare socială a persoanei; suportul adresat situației de dificultate individuală constă inclusiv în măsuri de susținere adresate membrilor familiei beneficiarului.
Parteneriatul
Instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale, instituțiile de cult recunoscute de lege, precum și membrii comunității stabilesc obiective comune, conlucrează și mobilizează toate resursele necesare pentru asigurarea unor condiții de viață decente și demne pentru persoanele vulnerabile.

Valorile Instituției:
Valorile pe care se bazează Direcția de Servicii Sociale Brașov în procesul de acordare a serviciilor și beneficiilor sociale sunt:
Profesionalism;
Responsabilitate;
Orientare spre cetățean.

Misiunea instituției:
Misiunea Direcției de Servicii Sociale este aceea ca, prin serviciile sociale și beneficiile sociale acordate, să asigure dezvoltarea capacităților indivizilor și/sau a comunităților pentru soluționarea propriilor nevoi sociale, precum și pentru creșterea calității vieții și promovarea principiilor de coeziune și incluziune socială.

Calendar Social
Noutati

MINUTA privind acordarea subventiilor in anul 2018
MINUTA privind acordarea subventiilor in anul 2018
Proiectul subventiilor in anul 2018
Anexa subventiilor in anul 2018
Metodologia subventiilor in anul 2018
Expunere de motive si raport privind subventii in anul 2018

Dezbatere publica HCL Linii Prioritare 2017
Directia de Servicii Sociale Brasov aduce la cunostinta persoanelor interesate ca, in data de 03.08.2016, la ora 10:00, in sala de sedinte a sediului din str. Panselelor nr. 23, va avea loc dezbaterea publica a Proiectului de Hotarare privind aprobarea liniilor prioritare de subventionare si prezentarea metodologiei de acordare a subventiei in anul 2017 de la bugetul local asociatiilor/fundatiilor care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala, ce se adreseaza beneficiarilor cu domiciliul in Municipiul Brasov.
Expunere de motive HCL
Proiect HCL
Anexa HCL
Metodologie acordare subventii

Comunicate oficiale

Afisare selectie dosare
Rezultatul selectiei dosarelor de inscriere la concursul de recrutare organizat in data de 11 august 2017 - proba scrisa.

Anunt de interes public
Directia de Servicii Sociale Brasov face public Proiectul de Hotarare privind aprobarea tipurilor de servicii sociale, categoriilor de beneficiari, categoriilor de cheltuieli eligibile si nivelului mediu lunar al subventiei/beneficiar pentru care asociatiile si fundatiile romane cu personalitate juridica care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala care se adreseaza persoanelor cu domiciliul in municipiul Brasov pot solicita subventie de la bugetul local pentru anul 2018.
Proiect hotarare
Anexa proiect hotarare
Expunere si raport proiect hotarare

Selectionare parteneri
Directia de Servicii Sociale Brasov va demara, incepand cu data de 16.06.2017, procedura de selectionare a unor parteneri, in vederea repartizarii spatiilor ramase libere in cadrul Centrului Multifunctional de Servicii Sociale Brasov, in vederea diversificarii serviciilor sociale acordate categoriilor vulnerabile, aflate in situatii de risc social, in scopul prevenirii marginalizarii si excluziunii sociale, promovarii incluziunii sociale si cresterii calitatii vietii.
Documentatie selectie

Telefonul varstnicului
Directia de Servicii Sociale Brasov pune la dispozitia cetatenilor telefonul varstnicului incepand cu data de 22.02.2017.
Logo

Tichete pentru suflet
Directia de Servicii Sociale Brasov deruleaza campania privind acordarea tichetelor pentru suflet in perioada 27.02.2017 - 07.04.2017.

In zilele de 30.11.2016, 01.12.2016, 02.12.2016, institutia este inchisa. Va multumim pentru intelegere

Ajutorul pentru incalzirea locuintei
Directia de Servicii Sociale Brasov deruleaza campania privind acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei cu energie termica in sistem centralizat / gaze naturale/ energie electrica /combustibili solizi sau petrolieri pentru sezonul 01.11.2016 - 31.03.2017.
Informatii utile:
Informatii privind ajutorul de incalzire
Formulare necesare:
Adeverinta asociatie de proprietari
Declaratie pe proprie raspundere
Bunuri care exclud acordarea ajutorului de incalzire

Angajari

Concurs in data de 19.01.2018
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov organizeaza concurs in data de 19.01.2018 pentru ocuparea de posturi contractuale de executie.
Bibliografii

Concurs in data de 04.01.2018
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov organizeaza concurs in data de 04.01.2018 pentru ocuparea de posturi contractuale de executie.
Bibliografii

Tabel cu candidatii admisi pentru data de 05.12.2017
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov publica tabelul cu candidatii admisi la concursul din data de 05.12.2017 pentru ocuparea de posturi contractuale de executie la Serviciul Asistenta Medicala in Unitati de Invatamant.

Concurs in data de 05.12.2017
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov organizeaza concurs in data de 05.12.2017 pentru ocuparea de posturi contractuale de executie la Serviciul Asistenta Medicala in Unitati de Invatamant.

Concurs in data de 08.11.2017
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov organizeaza concurs in data de 08.11.2017 oentru ocuparea de posturi contractuale de executie la Serviciul Asistenta Medicala in Unitati de Invatamant.

Concurs in data de 08.11.2017
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov organizeaza concurs in data de 08.11.2017 oentru ocuparea de posturi contractuale de executie.
Bibliografii

Concurs in data de 11.08.2017
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov scoate la concurs in data de 11.08.2017 un numar de functii publice.

Concurs in data de 28.07.2017
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov scoate la concurs in data de 28.07.2017 un numar de posturi contractuale de executie.
Bibliografie

Concurs in data de 30.06.2017
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov scoate la concurs in data de 30.06.2017 un numar de posturi contractuale de executie.
Bibliografie

Concurs in data de 15.05.2017
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov scoate la concurs in data de 15.05.2017 un numar de functii publice de executie pe perioada nedeterminata.
Bibliografie

Concurs in data de 28.04.2017
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov scoate la concurs in data de 28.04.2017 un numar de posturi contractuale de executie cu angajare pe perioada nedeterminata.
Bibliografie

Concurs in data de 09.11.2016
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov scoate la concurs in data de 09.11.2016 un numar de posturi contractuale de executie cu angajare pe perioada nedeterminata.

Promovare functie publica
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov organizeaza concurs de promovare pentru ocuparea functiei publice de conducere vacante de sef birou la Biroul Achizitii Publice.

Concurs in data de 11.10.2016
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov scoate la concurs in data de 11.10.2016 mai multe posturi contractuale de executie, cu angajare pe perioada nedeterminata.

Voluntariat

Recrutare voluntari CPV
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov este in cautare de voluntari deschisi, prietenosi, carora le place sa interactioneze cu cei din jur, pentru Caminul pentru persoane varstnice.

Recrutare voluntari engleza
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov este in cautare de voluntari entuziasmati, cunoscatori ai limbii engleze, pentru Centrul de ingrijire de zi pentru copiii aflatii in situatie de risc "Astra".

Recrutare voluntari pictura
DIRECTIA DE SERVICII SOCIALE Brasov este in cautare de voluntari entuziasmati, care apreciaza frumosul si culoarea, pentru Centrul de ingrijire de zi pentru copiii aflatii in situatie de risc "Astra".

Practica

Nu exista momentan informatii despre practica. Imediat ce vor exista informatii in acest sens ele vor fi publicate pe site.

Copyright (c) 2015 - Directia de Servicii Sociale Brasov, toate drepturile rezervate
Imaginile din prezentul site sunt supuse legilor dreptului de autor. Orice reproducere este interzisa fara acordul institutiei.

Imagini eveniment